VVD heeft geen ouderenbeleid/seniorenbeleid

Klopt. Ik zie het als een belediging voor onze senioren om daar beleid op los te laten. Seniorenbeleid hebben we hier in Zwijndrecht echt niet nodig wel respect voor die grijze meute die altijd voor iedereen klaar staat.

Klopt, ik zie het als een belediging voor onze senioren om daar beleid op los te laten. Seniorenbeleid hebben we hier in Zwijndrecht echt niet nodig wel respect voor die grijze meute die altijd voor iedereen klaar staat. Beleid wordt gemaakt om iets negatiefs te bestrijden. Jeugdbeleid is bedoeld om de jeugd van het verkeerde pad vandaan te halen, om overlast te voorkomen, om te zorgen dat ze zich gaan gedragen. Kinderen die zich gewoon netjes gedragen hebben niks te vrezen van het jeugdbeleid. Zo ook verkeersbeleid, dat is bedoeld om iedereen te laten weten hoe men zich behoort te gedragen in het verkeer en om de verkeers-Aso’s te kunnen aanpakken. Gelukkig misdragen onze senioren zich slechts zelden en hoe ouder ze worden hoe minder. (grapje).

Natuurlijk zijn wij als Politiek zeker verantwoordelijk wanneer iemand, los van zijn leeftijd, problemen heeft. Maakt niet uit of dat psychisch of fysiek is. Daar moet beleid voor zijn. Maar nogmaals los van de leeftijd. Zwijndrecht is met haar Vivera-netwerk een van de beste zorg-gemeenten van Nederland. Daar zijn wij trots op.

Bestrijding van kinder-mishandeling en natuurlijk ook ouderen-mishandeling staat heel hoog op het VVD wensenlijstje. Dit kan niet, dit mag niet en hier moet Zwijndrecht veel meer in investeren om dit enigszins de baas te worden. In deze raadsperiode is het ons niet gelukt hiervoor veel meer budget vrij te maken in de Raad. Helaas kregen wij geen enkele partij mee in de gemeenteraad. In de komende raadsperiode zullen wij hier opnieuw op inzetten.

Senioren zijn gewoon mensen, inwoners van Zwijndrecht, met veel levenservaring waar zeker de VVD heel blij mee is. Onze senioren leveren veruit de meeste vrijwilligers en vrijwilligersuren. RZonder hen ligt Zwijndrecht plat!

Wie laat Swinhove en de andere zorginstellingen in Zwijndrecht zo goed functioneren? De vrijwilligers. 

Het ziekenhuis zonder vrijwilligers? Ik zou er niet willen komen.

Sportverenigingen? Wie zorgt dat het achter de gordijnen allemaal goed loopt? De vrijwilligers. 

Kledingbank, voedselbank, rode kruis, Diverz en de wijkcentra? Draaien bijna allemaal op die oudjes. 

Seniorenbeleid hebben we hier in Zwijndrecht echt niet nodig wel respect voor die grijze meute die altijd voor iedereen klaar staat.


Senioren: Dank u wel!