De voorjaarsnota uit liberaal perspectief

Binnen de Zwijndrechtse mogelijkheden - we zijn een armlastige gemeente - zijn de financiën op orde. Hiervoor is een compliment aan het college en met name wethouder Financiën, Aaike Kamsteeg, zeker op zijn plaats. We zijn er echter nog niet en wij als VVD moeten tegenwicht bieden aan de wens van diverse politieke partijen om meer geld uit te geven aan zogenaamde “leuke” dingen nu er wat ruimte in de begroting lijkt te ontstaan. Wij zijn daar niet voor. 

 

Een lang gekoesterde wens van de VVD lijkt in vervulling te gaan: het afschaffen van het betaald parkeren rond Walburg. Wij willen niet dat daarvoor de OZB extra wordt verhoogd.

 

De eventuele positieve ruimte op de begroting moet maximaal benut worden om de financieringsbehoefte van de gemeente te verlagen. Op dit moment betalen we extreem weinig rente voor de circa 100 miljoen euro schuld die we hebben. Die rente kan binnen een paar jaar zo weer op 4 à 5 % staan. Per procent rente kost ons dat een miljoen euro en dat is zonde van het geld.  Om uw belasting in de toekomst ook laag te kunnen houden blijft de slogan van de VVD: SCHULDEN AFBOUWEN.